Tradycyjny rosół i przepis na to, jak zrobić prawdziwy bulion

No i mamy… w marcu jak w garncu, dzisiaj dzień zimowy. Łatwo się przeziębić przy takiej pogodzie, dlatego dla tych, co kiepsko się czują lub po prostu chcą się rozgrzać, najlepszy będzie tradycyjny polski rosół. Bo jak pisze w swoich wspomnieniach Joanna Wachowicz-Makowska:

W dzieciństwie często się przeziębiałam, a tego rodzaju choroby leczono wówczas leżeniem w łóżku, przykrywaniem pierzyną, herbatą z lipy, czarnego bzu oraz rosołem.

Ponad 100 lat temu procedura przygotowania rosołu była nieco bardziej skomplikowana niż obecnie. Były na to dwa sposoby – albo…

aby przeczytać dalej i zobaczyć więcej zdjęć wejdź na nową stronę SlowDizajn – TUTAJ>>>

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: