Czas przygotowań wielkanocnych – rzeżucha

Niegdyś ponoć sam Napoleon był jej wielkim smakoszem. Dzisiaj traktowana jest raczej jako wielkanocna i kolorowa ozdoba świątecznego stołu, i często zapomina się o jej zdrowotnych właściwościach. A rzeżucha to bogate źródło wielu witamin, polecana na różne bolączki i dolegliwości.

Rzeżucha zawiera witaminy A, C, B1, magnez, chrom, potas oraz jod. Jest polecana dla osób chorych na cukrzycę oraz mających problem z tarczycą i cierpiących na reumatyzm, świetna także dla kobiet w ciąży oraz karmiących matek. Sprawdza się też przy pielęgnacji…

aby przeczytać dalej i zobaczyć więcej zdjęć wejdź na nową stronę SlowDizajn – TUTAJ>>>

Reklamy

One Comment to “Czas przygotowań wielkanocnych – rzeżucha

  1. Uwielbiam rzeżuchę 😉 w tym roku w wysianiu jej nie przeszkodził mi nawet chwilowy brak sugerowanego podłoża – użyłam zwykłych płatków kosmetycznych 😉 wyrosła pięknie!

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: