Żur wielkanocny

A jak mamy już gotowy tradycyjny zakwas na żur, o którym więcej tutaj https://slowdizajn.wordpress.com/2011/04/02/jak-zrobic-tradycyjny-zakwas-na-zur/ przygotowujemy się do zrobienia żuru. Dzisiaj u nas dwa przepisy. Smacznego 🙂

Żur postny

Ugotować 1 litr wywaru z włoszczyzny (bez kapusty) z grzybkami suszonymi i do gorącego wywaru dodać ½ l „białego barszczu” (przygotowanego wcześniej zakwasu), nie przecedzając go, gdyż zupa powinna być leciutko zawiesista. Gdyby żur był za mało kwaśny, dodać…

aby przeczytać dalej i zobaczyć więcej zdjęć wejdź na nową stronę SlowDizajn – TUTAJ>>>

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: