Domowe wypalanie kawy

Kiedyś domowe palenie kawy było codziennością. Na początku zajmowały się tym kawiarki, potem służące lub gospodynie – był to po prostu jeden z etapów przygotowania kawy. A teraz? Przyszło Wam kiedyś do głowy, aby samodzielnie wypalać kawę? W zasadzie po co? No i jak to zrobić?

Historia kawy w Polsce rozpoczęła się w XVIII wieku. Pierwsze sprowadzone ziarna od razu przypadły polskiej braci do gustu, bowiem rozsmakowała się w niej niesamowicie. Do tego stopnia, że szybko stało się popularne picie kawy „po polsku”, zwane też czasami kawą „po turecku”. Była to mocna, gorąca kawa, z gorącym mlekiem lub śmietanką, z dodatkiem…

aby przeczytać dalej i zobaczyć więcej zdjęć wejdź na nową stronę SlowDizajn – TUTAJ>>>

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: