Chrzan nie tylko na Wielkanoc

Nieodłączny element wielkanocnego stołu – chrzan – jako dodatek do żurku, jajek oraz buraczków jest od wieków znany i stosowany jako środek leczniczy w ludowej medycynie. Już niegdyś używano liści chrzanu na dolegliwości głowy oraz bóle reumatyczne, zaś starty korzeń na okłady przy bólach mięśniowych oraz nadwyrężeniu ścięgien. Zaś przy pracach polowych kobiety wkładały liście chrzanu pod chustki, aby ochronić głowę przed promieniami słonecznymi. Dzisiaj o praktycznym wykorzystaniu chrzanu, nie tylko na Wielkanoc 🙂

Chrzan jako kosmetyk

Jego właściwości zwłaszcza dla młodej dziewczęcej skóry borykającej się z różnymi trądzikowymi problemami są ogromne. Chrzan pomaga…

aby przeczytać dalej i zobaczyć więcej zdjęć wejdź na nową stronę SlowDizajn – TUTAJ>>>

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: