Polskie piekarnie w duchu Slow Food

Chleb towarzyszył ludziom od zawsze, był obecny w niemal każdej kulturze, stanowił element codziennego posiłku. To meksykańska tortilla, niemiecki pumpernikiel, włoska ciabatta, francuska bagietka, żydowska maca. A co mamy u nas?

Niebawem rozpoczynamy prezentacje małych piekarni wytwarzających chleb według tradycyjnych receptur. Będzie mowa o staropolskim pełnoziarnistym chlebie, kukiełkach, chlebie sanacyjnym, szarpanym, orkiszowym czy z sabatnika, a także owsianych ciasteczkach, rogalikach z powidłami i plackach z maślaną kruszonką…

aby przeczytać dalej oraz zobaczyć więcej zdjęć przejdź na nową stronę SlowDizajn – TUTAJ>>>

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: