BioBazar – eko żywność w centrum Warszawy

Własnoręcznie pieczony chleb z Piekarni w Grzybowskiej Arce, prawdziwe sery owcze i jeresowskie z Rancza Frontiera, ekologiczny drób z Zagrody Łąckiej, słodycze z Manufaktury Czekolady, a wszystko organiczne, z certyfikatem jakości, świeże, aromatyczne i do kupienia w centrum Warszawy – niemożliwe? To idźcie na BioBazar!

BioBazar to miejsce dla tych, którzy stawiają na jakość, na prawdziwy smak i jedzenie produkowane uczciwie, bez chemii. Organizatorem jest firma MyEcolife, która zajmuje się dystrybucją żywności ekologicznej. Pomysł stworzenia takiego miejsca w polskiej stolicy pojawił się po obejrzeniu dokumentu „Co z tą żywnością ograniczną” Shelley Rogers, który był wyświetlany na warszawskim Food Film Fest. Jego przesłanie jest proste – jedzenie to nie tylko pokarm, to też sposób życia. Bo jeśli postawimy na żywność wytwarzaną ekologicznie, to będzie to z pożytkiem nie tylko dla naszego zdrowia, ale też dla środowiska naturalnego….

aby przeczytać dalej i zobaczyć więcej zdjęć wejdź na nową stronę SlowDizajn – TUTAJ>>>

Dodaj komentarz